top of page

EL CARRIL BICI SOLAR JA GENERA ENERGIA

OTEM2000 i la UIB porten a terme la instal·lació del pilot del primer tram de carril bici solar al campus universitari, dins del Projecte SmartUIB. Aquesta actuació s’ha realitzat amb cofinançament del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears i del Govern Balear.


S’han complert les previsions i el pilot del primer tram de carril bici solar de l’Estat s’ha instal·lat al campus universitari de la UIB i ja genera energia.


Tomeu Serra i Antoni Sola, Responsables d’SmartUIB, un Projecte que té com a objectiu desenvolupar i provar tecnologies eficients i intel·ligents que es puguin transferir a la societat fomentant així l’esperit innovador i emprenedor, han fet possible que l’Start-Up catalana OTEM2000 instal·li al campus una de les seves solucions: el carril bici solar, que pel seu disseny i tecnologia permet a més de la fotovoltaica, combinar altres fonts de generació d’energia verda, com la cinètica, i integrar en la mateixa via sistemes de senyalització fixa de l’amplada de la via mitjançant LED i senyalització dinàmica, essent la primera a nivell mundial d’aquestes característiques.


Es tracta d’un projecte pilot escalable. En aquesta primera fase el carri bici serà únicament solar. En una segona fase es preveu instal·lar tecnologia cinètica, essent així el primer carril bici híbrid. Aquesta actuació s’ha realitzat amb cofinançament del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears i del Govern Balear.


En aquesta primera fase s’han instal·lat 3 plataformes mòbils de 2 x 2 m i dues rampes d’accés, que incorporen un total de 6m2 de superficie fotovoltaica CIS encapsulada en vidre transitable antilliscant normalitzat. El carril bici solar s’ha fabricat a Alemanya de la mà de la companyia ASB Glassfloor, referent mundial en terra de vidre, amb el que la catalana té un acord de col·laboració signat des de maig de 2014, per a treballar conjuntament en el disseny, desenvolupament i producció del terra solar transitable.


La ubicació definitiva de la instal·lació serà davant l’edifici de Ca ses Llúcies, un cop finalitzades les obres de rehabilitació, produint part de l’energia elèctrica per al consum d’aquest edifici. Fins llavors la solució romandrà instal·lada de forma provisional a una zona de pas i trobament dels alumnes del campus. Aquí s’ajustarà i testarà la tecnologia i servirà a més com a plataforma per a que els estudiants puguin desenvolupar en ella diferents projectes smart, el que permetrà millorar i dotar de majors prestacions la solució inicial, a més de convertir-se en un showroom per a la comunitat universitària i la resta de ciutadans de la Illa. L’energia generada en aquesta ubicació provisional serà utilitzada per a alimentar punts de llum LED, i la càrrega de bicicletes elèctriques i dispositius mòbils, entre d’altres.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay etiquetas aún.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page